Wat is Toegepaste Kinesiologie?

Jouw lichaam is superslim: het weet precies wat er wanneer nodig is. Als je bedenkt dat je ooit vanuit twee celletjes bent ontstaan en wat er vanaf dat moment allemaal  is gebeurd, kun je daarvoor alleen maar bewondering hebben. Tijdens je leven vernieuwt je lichaam zichzelf voortdurend. Dat gaat helemaal vanzelf en verbazingwekkend vaak helemaal goed.

Geprogrammeerde cellen
Iedere cel in je lichaam is geprogrammeerd. Celdeling vindt plaats in reactie op de behoeften van de cel in combinatie met signalen van de cellen in de omgeving, signalen van de hersenen en van andere delen van je lichaam. Het is een prachtig samenwerkingsproces.

Jouw werkelijkheid
In de loop van je leven, worden er “patronen” gecreëerd, zodat je lichaam niet steeds opnieuw hoeft te bedenken wat er moet gebeuren. Je lichaam leert welke reacties horen bij een bepaald gevoel of een bepaalde gedachte of ervaring. Zo bouw je je eigen “werkelijkheid” en gewoontes op. Als je je goed voelt, zijn die gewoontes blijkbaar passend: het is dan fijn dat alles lekker vanzelf gaat en je energie kan stromen. Maar als je je langere tijd niet fijn voelt, kan het zijn dat deze gewoontes je in de weg zitten. Je zit dan vast in een herhaling die niet voor jou werkt.

Ingesleten gewoontes
Verandering is niet altijd eenvoudig, want gewoontes zijn vaak ingesleten. Je merkt misschien wel dat het niet handig is om op een bepaalde manier op een situatie te reageren, maar het gaat automatisch. Je kunt dus met je hoofd wel bedénken dat je bijvoorbeeld niet zo snel boos wilt worden of niet zo bang wilt zijn, maar je lichaam werkt niet mee.

Wat de Toegepaste Kinesiologie doet
De Toegepaste Kinesiologie is een techniek die gebruik maakt van Oosterse en Westerse denkwijzen. Door middel van spiertests, wordt onderzocht waar de belemmeringen (ook wel blokkades) in je lichaam zitten. Die belemmeringen kunnen zitten op structureel gebied (je botten en je spieren), chemisch gebied (de werkzame stofjes in je lichaam) en psychisch gebied (overtuigingen en emoties).

Door middel van subtiele aanrakingen, bewegings-oefeningen en aangepaste voeding kunnen jouw automatische reacties worden opgeheven en blijkt het ineens wél mogelijk om het anders te doen. De oefeningen zijn heel eenvoudig, je kunt ze makkelijk thuis doen. Maar zoals bij het doorbreken van iedere gewoonte, is herhaling wel heel belangrijk. Vaak geldt dat, als je de oefeningen een maand lang dagelijks doet, je al mooie veranderingen kunt verwachten.